כשעושים מטבח חדש, רוב האנשים יתרכזו פעמים רבות בחללי האחסון ופחות בבחירת השיש שלו הם יקדישו מעט זמן בבחירה, אך האמת היא שכמו שחללי האחסון חשובים עבורכם, לשיש גם יש חשיבות רבה, כי הוא משטח העבודה שלכם ואתם מעוניינים שיהיה איכותי לאורך זמן. במאמר הבא ניתן מספר דגשים שכדאי לכם לדעת על שיש למטבחים.
- בחירת גוון השיש
לגוון השיש יש משמעות גדולה על העיצוב של המטבח ועל הניקיון. במטבחים קטנים, עדיף שיש בגוון בהיר מהסיבה ששיש בגוון כהה יוצר אשליה של חלל קטן. כמו כן, נהוג להתאים את גוון השיש לגווני הריצוף. אין זה אומר שעליכם לרכוש את אותו הגוון, אך מומלץ שאלו יהיו גוונים שמסתדרים אחד עם השני. בנוסף להתאמת הריצוף, מומלץ להתאים גם פרזול למטבח הכולל ידיות לגוון שבחרתם.
מעבר לחלק העיצובי, קיים גם החלק הפרקטי של הניקיון. ככל שצבע השיש יותר מקושקש, כך יראו עליו פחות לכלוך.
- ספיגת חומרים בשיש
שיש הוא חומר טבעי והוא חומר סופג ולכן תבלינים או רטבים שנשפכו עליו, עשויים ליצור כתמים. כיום יש מגוון רחב של חומרים המגנים על השיש ולכן, לפני רכישה יש לבדוק עם החנות שממנה אתם רוכשים האם יש משהו שמגן על השיש. חשוב לבדוק היטב את הנושא הזה. כמו כן, בדקו עם אילו חומרים מומלץ לנקות את השיש.
- שיש עבה או שיש דק
איזה שיש אתם מעוניינים עבור המטבח שלכם? האם אתם מעוניינים בשיש דק או שיש עבה? שיש דק במטבח מייצר מראה קליל ומודרני. לעומת זאת, שיש עבה, מייצר מראה יוקרתי. אם נלך רגע לגזרה הכספית, שיש עבה יעלה לכם יותר משיש דק בגלל כמות החומר. חשבו מה יותר נכון עבור המטבח שלכם וגם עבור התקציב שיש ברשותכם.
- קנט ליד הכיור?
בשנות השמונים קנט בשיש שליד הכיור היה פריט ברור. לא היה מטבח שהיו מייצרים לו שיש ללא קנט. המטרה של הקנט הייתה למנוע ירידה של מים בעת שטיפת כלים אל הארון. כיום יודעים כי ביצירת השיש והכיור יש ליצור שיפוע עדין שאינו נראה לעין, שתפקידו למנוע את זליגת המים החוצה. שיש ללא קנט נראה הרבה יותר יפה ואלגנטי.
- גודל השיש במטבח
גודל השיש במטבח משפיע באופן ברור על המחיר. חשוב להבין, פלטות של שיש מגיעות בגודל אחיד. אם השיש שלכם ארוך יותר, זה יצריך שימוש בפלטה נוספת. כמו כן, חיתוכים של השיש עבור כיור או אי בגודל מסוים, אינם מופחתים במחיר ואתם למעשה תשלמו על פלטה שלמה, על אף שחלקים ממנה לא באמת קיימים במטבח שלכם. בעת בחירת שיש יש לקחת גם את הנושא הזה בחשבון.