משטחי שיש למטבח
משטח העבודה בחלל המטבח נחשב לאחד האלמנטים הכי חשובים אם לא החשוב מכולם. מצד אחד למשטחי שיש למטבח יש חשיבות בהיבט הפונקציונלי, שכן אנו חותכים, קוצצים ומבצעים את מרבית ההכנות עליהם, מצד שני הגוון, הסוג והמרקם שייקבעו ישפיעו גם על העיצוב הכולל והאווירה בו. המשטח שנבחר ללא ספק יכתיב את הטון הכללי ולעתים אפילו של הבית כולו, זאת בהתאם לגודלו כמובן. חשוב גם לזכור כי כאשר אנו מחליטים לחדש או לשפץ את המטבח, לא מדובר במשהו שנעשה כל יום ולכן עלינו להתאים את הסגנון העיצובי של המטבח לפונקציונליות שלו ולוודא שמתקיימים סנכרון והרמוניה בין כל הצרכים, בין אם מדובר במטבח בתוך דירה קטנה במרכז תל אביב של זוג רווקים ובין אם במטבח בבית פרטי במושב בשרון.
משטחי שיש למטבח – שחור לבן ומה שביניהם
כבר בשנת 2017 נכנס הטרנד של משטח שיש שחור שיוצר סוג של מעטפת הרמונית ותורם לעיצוב יוקרתי ומוקפד. מנגד, עדיין יש את אלה שלא מתחברים לגוונים השחורים ובוחרים משטח לבן קלאסי שמייצר עיצוב אלגנטי עם קווים נקיים. כמובן שיש עוד אינספור גוונים שניתן לבחור את המשטח שלנו בין אם זה מקשת החומים, השמנתיים והצהובים, דרך גוונים פסטלים כמו ירקרק או ורדרד, כחולים למיניהם וכמובן משפחת האפורים.
משטח למטבח מה שהיה ומה שיהיה
בעבר הלא רחוק, כאשר היינו מתכננים ומעצבים את המטבח שלנו, היה ברור כי מדובר בחלל שהמטרה שלו היא אחת: לבשל. היינו נכנסים למטבח, עושים את מה שצריך והאוכל היה יוצא החוצה. היום, רוב המטבחים החדשים הם בחלל אחד עם הסלון מה שגורם לרצון המתבקש ליצור אחידות והרמוניה בין השניים. כלומר הבישול נעשה באופן פתוח עם הפנים לאורחים והאוכל מוגש לרוב לסלון עצמו. יחד עם זאת, בהרבה בתים המטבח מהווה מקום מפגש וכשברקע תכנית בישול או ריאליטי כמו משחקי השף או מאסטר שף, הילדים הופכים לחלק חשוב ומהותי בהכנת האוכל. זה המקום שבו אנו שותים כוס של אספרסו איטלקי לפני יום עמוס, אוכלים ארוחות משפחתיות לצד פינת אוכל שגם יש בה ספסל לילדים, מכינים איתם את שיעורי הבית או מתכננים את הפרויקט הבא שלנו. זה המקום שבו הכל מתרחש ולכן יש מהות וחשיבות גם לבחירת משטח העבודה.
פתאום כולם רוצים להיכנס למטבח
מכיון והמטבח הפך למקום של התרחשות גדולה, כמעט כל אחד מבני המשפחה מוצא בו את הטאצ‘ הייחודי שלו. הבת פתאום רוצה לאפות חלות לשבת, הקטנצ‘יק מטמפרר שוקולד בביטחון והבעל מפגין את כישורי הקולינריה עם סיר בבישול ארוך שמתבשל על הגריל או מנת דגים הגונה. כל אחד מוצא את הפינה שלו. המטבח הפך למקום של תרפיה טיפולית והוא משלב ריחות, צבעים והמון המון השראה.
אז איך בוחרים משטחי שיש למטבח?
- חושבים על כל הפעולות שאתם מתכוונים לעשות במטבח ומבינים מה חשוב לכם? לקצוץ ירקות ישירות על המשטח? להניח סירים ומחבתות חמים או לבשל רגיל?
- לוקחים בחשבון עמידות לכתמים, חום קיצוני, קור קיצוני ושריטות.
- בודקים עלות מול תועלת.
- מגדירים תקציב למ“ר.
- בוחרים חומר– אבן קיסר, גרניט, גרניט פורצלן, חברון, אוניקס, קוריאן או כל משטח אחר שעולה בדעתכם.
- בוחרים סגנון עיצובי למטבח.
- בוחרים עובי, מרקם, גוון וגימור.
- בודקים: ספק אמין, אחריות, הובלה והתקנה.
טיפים נוספים חשובים לבחירת שיש למטבח
פרט לעמידות של המטבח מפני שריטות, מכות, כתמים וסירים חמים, חשוב גם לבדוק איך נכון לתחזק אותו ולשמור על הניקיון של השיש. חשוב לוודא שזמני האספקה תואמים את זמני התקנת המטבח וכי ההתקנה מתבצעת תוך הקפדה על איכות ורמת ביצוע גבוהה. מומלץ לוודא שהמשטח הוא מינימום בעובי של מינימום 2 מ“מ ומקסימום 4 מ“מ.
לסיכום, משטחי שיש למטבח מהווים חלק מהותי וחשוב בעיצוב המטבח ולכן חשוב לקחת בחשבון את כל המרכיבים.